Höst


Idag har det varit ett riktigt skitväder. Regn och grått. Men det vänder redan imon, då kommer solen igen.
Ingen skola idag så jag försökte plugga lite hemma, gick sådär. Vaknade riktigt illamående, vilket jag väntat på med tanke på min lite halv slappa attityd till maten och dricksvattnet. Men "immunsystemet" ryckte in ännu en gång och jag överlevde, så nu kan jag gå på "raw chicken and tap water" igen : ) (Hipp Hipp)
Kom precis hem från skräddaren. Vi gjorde den sista "finputsningen" på kostymen innan den blir klar. Väldigt nöjd!
Valde riktigt mörkblått tyg och mörkrött innertyg i kavajen. Läckert!
Hämtade samtidigt ut en vit fin skjorta, som passar till kostymen, blev även nöjd med den. Så bad han göra en till fast figursydd på ett annat sätt. Tänkte även göra en vit med ärmändar, eller vad det kallas, för manschett knapp.
Har Ni några förslag att dela med er av så dumpa dom här!!
Ikväll ska vi ut och äta på Fat Olive. Sista kvällen för rumskompisen. Imon flyttar Lillian in.
Hörs!

En underlig dag!

Vaknade sliten efter en lång dag/kväll/natt igår. Det var lyckat föresten. Vi började med bowling, som gick sådär för mig, sen åkte vi vidare till stans bästa Thai ställe, Thai Coconut. Underbart gott! Eller hur morsan/brorsan?

Runt 22 - tiden trillade det in folk på förfest, och när drickat var slut drog vi ut i Shanghai´s nattliv. Ett bra sådant!
Hoppade upp på hojjen i förmiddags för att utforska en stadsdel. I hissen träffade jag en snubbe som skulle gifta sig. Han var toknervös : )
Fick reda på hur ett giftermål går till i Kina. Bland annat att de bränner av ett jäkla gäng med smällare. Vilket de gjorde på innergården. Fy f*n va det small!
Ja ja, när jag cyklat ett tag ringde Anton och berättade att Sean, "casting director assistant killen" mejlat och undrade om vi ville komma på audition. Jag parkerade cykeln och hoppade in i en taxi.
Väl framme så möttes vi av en kille som filmade, en tolk och Sean. En annan "skådis" som sökte en roll var också där. Vi satte oss ner och fyllde i ett formulär inne i ett tomt rum samtidigt som "skådisen" blev filmad när han körde en "kata". Alltså en serie med slag och sparkar, Kung Fu. Ha ha ha! Han var kung när han hoppade runt i det där lilla rummet. Han som filmade hade en liten HandyCam. Efter hans "uppvisning" bjöds det på cigg. Tackade först nej vilket inte var så uppskattat. Då slog det mig att det är otrevligt att inte tacka ja när någon bjuder på dricka eller cigg. Så jag stod där med mina rumskompisar och dessa filmsnubbar i en ring och rökte.
Tillslut var det min tur att ställa sig framför kameran. Presenterade mig själv en kort stund för att de skulle höra engelska kunskaperna. Eftersom ingen av oss kan rida eller utöva Kung Fu särkilt bra, så var detta allt.
De var väldigt nöjda med oss men ett dilemma är att vi åker hem innan filmen är färdig filmad.
Återstår att se om de ringer i december : )
Ikväll blir jag hemma. Film och en massa mat. De andra ska ut igen. Jag är för gammal för att hänga med i deras tempo.
Såg precis en film, Machete. Ren slakt blandat med humor och en massa kända skådisar! Inget för mesar! : )



På återseende!

16 unika besökare 25/11

Fick igång visning av statistik igår. Såg att 16 personer besökt min blogg under dagen! Nu blir man lite nervös, får skärpa till sig och höja kvaliten.

Pluggat på f.m och nu ska vi göra oss i ordning för en helkväll. Vår tredje rumskompis ska åka hem till Sverige 1a december så vi "firar av" honom ikväll med bowling, käk och fest hos oss.
Det kommer flytta in en tjej från Kina som arbetar här i Shanghai. Hon var väl i stort sett den enda som svarade på annonsen...men det löste sig bra! Å vi tjänar lite extra pengar : )
Ägaren rusade in i lägenheten imorse med en elektriker. De undersökte problemen som vi har med vår AC. Vi får inte igång värmen. Efter ett par hysteriska minuter med högljudda konversationer så lämnade de lägenheten.
Efter ett tag hör vi att något trillar ner från AC´n i vardagsrummet...en isbit! Ooops! Det visar sig att AC är full med IS!
Det börjar droppa vatten och väggarna är fuktiga...tur man inte bor här så länge till.


Vad har ni för väder hemma?



: )

Julpynt

Det enda julpynt jag sett i Shanghai än så länge. Detta är inne på gymmet.
Känner verkligen inte av någon julstämning men det här kanske hjälper till lite.
I övrigt känns det som en typisk september.
Imon drar vi till skräddaren och syr upp kläder. Jag ska ge mig på min första kostym, spännande. : )


The man with the iron fist

Knackade på en kille i onsdags när vi hade lektion. Han arbetade som Casting director assistant för en Hollywood film och sökte ett gäng vita killar som kunde rida häst. Ha ha ha...möjligheternas land!

Russel Crowe i huvudrollen. Skrev aldrig upp mig för anna kommer hit 5 januari och hänger hellre med henne än Russel Crowe ; )
Mer info nedan : D


Ledig Torsdag

Nu finns det lite nytt på bloggen som ni kan läsa till kaffet om ett par timmar : ) här är kl. 10.20 (f.m) och solen värmer stan!

Ska slå igen datorn och ge mig ut på Huahai lu som är en av 2 stora shopping gator. Ingen shopping bara njuta!
Hej så länge!

Med ditt ostäm Anna, är det nog bäst du ligger kvar i sängen idag! ha ha... ; )

Shoppat

Har fått kritik av anna genom åren att jag shoppar för dåligt. Du kanske försöker få igång mig för att du inte ska få dåligt samvete? : )
Håller iofs med, jag e kass!!
Börjar ledsna lite på kläderna som säljs på Fake Market, så gick en sväng till Zara och hittade ett par skor och byxor.
Dax att sätta fart på shoppingen nu!


Har kritiserat "inlägg" på diverse forum (facebook, blogg) och själv tänkt "de skiter väl vi i om han har varit å tränat eller handlat på Maxi" ...ja ja, nu är jag där själv och skriver inlägg om all möjlig skit. Ha ha...
Man ska inte kasta sten..

...

Det var en lång dag igår...åkte till skolan vid nio och kom hem runt 19. Onsdagarna är den tråkigaste dagen i veckan här. 2 sega lektioner. Efter skolan igår ville jag se skyskrapan som brann häromdan...bara för att. Anton och jag åkte dit, det var rena turist attraktionen.
Det började visst brinna i plasten som täcker byggnadsställningarna och även "golvet" i dessa ställningar som var av trä. Rena fnösket. Själva ställningarna ÄR dock stål men ser ut som bambu. Gnistor från svetsare som ställde till det.




Lägg märke till nya designen som delar bilderna

Hemma igen!

Tillbaka i Shanghai efter 5 nätter i Peking...vi (familjen) har haft skitroligt under dessa 2 veckor och upplevt en massa nytt varje dag. Ska ladda upp fler bilder från "besöket".

En brand härjar i Jing an distriktet här i Shanghai. Ganska bra bit därifrån jag bor. Ser ingen rök och har inte märkt något alls. Hemskt iaf!
http://www.shanghaidaily.com/article/?id=454634&type=Metro
Hängde ju upp mig lite på besöket från Kungen och att jag satt i Peking just denna dag. Målade upp en bild av svenska studenter som fick hänga och skämta med Kungen : ) å detta skulle jag missa...men näää, han gick förbi raden av studenter och sa "hej hej". Ett gruppfoto blev det dock. Så jag är inte bitter.
Tog en sovmorgon idag, var hemma från resan kl 01.30, och offrade en lektion för att vara pigg under kineslektionen på eftermiddagen. Efter föreläsningen åkte Anton och jag till mataffären...frysen/kylen är nu full av diverse (fina) köttbitar och annat gott.
Ledig imon så lovar att ladda upp fler bilder. Ledig tisdagar, torsdagar och fredagar framöver : ) HEN HAO! (mycket bra)

3 turister i Beijing

Här kommer bilder från våra tre första dagar i Peking. Har en chaffis och guide som sköter allt vilket är skönt, då slipper man tänka : )
Det är ganska kallt, eller kanske inte, men den första kylan tål man ju inte riktigt : )
+7 till 10 grader och sol som värmer lite.
Peking är inte alls likt Shanghai...på gott och ont. Nu kan ju inte jag Peking men Shanghai är min favvo än så länge.
På väg in i Förbjudna staden.
Tror den första delen var Trädgården. Sen har jag lite dålig koll : )
Här börjar vi närma oss framsidan där turisterna vällde in.
Ute ur Förbjudna staden.
Mor, guiden Nan och David.
Jag framför Tian anmen Square. (Studentdemostrationen -89)
Ha ha...den här e rolig! Detta är högst upp på en byggnad där man kunde ställa sig på denna sten och önska sig något. David önskade sig "bli mogen och växa upp" vilket uppfylldes som ni ser! : )
Glömt va det här va.
Turisterna!
Nu har vi kommit till Kinesiska muren.
Kanske inte den roligaste delen av muren att åka till men det var häftigt och vi fick oss en rejäl promenad.
Den lilla svarta pricken där nere är morsan. Hon kämpade på bra trots höjdskräcken i de branta trapporna.
Lite turister som ni ser...skönt.
Kaffe efter muren, fint de!
En av våra luncher. Höftade iväg den här så det blev lite suddigt.
Thats it! Imon blir det nya äventyr. Håll ut! Ha ha...

Typiskt!

Hej alla,

Fick just ett samtal från Jiao Tong. Kungen kommer hit (Jiao Tong University) på fredag, så det finns möjlighet att för oss svenskar som pluggar här att få träffa honom.
Tid: Fredag 10:40 (håller på i ca 2h)
Plats: I lobbyn till huset där vi har kinesiska
Klädsel: Uppstyrt!
Vet inte ifall jag har missat någon som detta berör.. Var så fall god att vidarebefordra denna information.
Mvh Anton
Kul att man är i Peking då, bra tajmat Erik!! Buuuuuu...
Jaja, idag har guiden visat oss Förbjudna staden, Himmelska palatset och Tiananmen square (stora torget).
Allt är bra men kallt. Inte van vid kylan känner jag. Imon åker vi till Kinesiska muren mm...
Bilder kommer...kanske.
Hej!

Besöket

Hej igen!
Här nedan följer bildcollage från våra dagar i Shanghai. Väldigt trevligt med besök hemifrån : )
De verkar gilla den här stan! Mycket god mat och långa promenader.
Kommer mer bilder framöver...ska be om bilder från deras kameror...nu blir det Beijing en vecka så tar nog en paus från bloggandet : )
Ha de!
Vi åkte upp i Pearl Tower och promenerade ute på glasgolvet. 269 meter upp i luften. Pirrigt!
En av alla kvällar ute. Stället heter Haiku och serverar god japansk mat.
Spex inne på Bar Rouge.
David inne på Bar Rouge.
Erik och en Tsingtao ute på terassen Bar Rouge.
David och jag besökte nattklubben M1NT. Här är hajarna bredvid dansgolvet.
;
Mor och bror.